Perheellisen mietteitä

Olen kuullut muutamasta, jotka tosissaan miettivät kaupungin vaihtoa paikkaan missä on terve koulu.

Näin 3 vuotiaan lapsen isänä sitä miettii asioita varmaan eri näkökulmasta kuin moni muu ehdokkaana oleva. Sitä miettii esim. missä kunnossa kaupungin rakennukset ovat. Päiväkoti on paikka missä hän viettää ison osan päivästä tällä hetkellä. Koulu tulee tutuksi sitten muutaman vuoden päästä. Kouluissa on remontteja joka vuosi, mikä taitaa olla vain tekohengitystä. Jo vuosia on mennyt isoja summia rahaa niihin, eikä loppua taida näkyä siinä hommassa. Päiväkodit taitavat olla paremmassa kunnossa, mutta voi olla, että olettamus on väärä -mene ja tiedä. Hangossa mietitään miten saada väkiluku kasvamaan tai vähintäänkin väen poismuutto pysähtymään, niin ei se ainakaan helpota tilannetta niin kauan, kun koulut eivät ole kunnossa. Lapsiperheet tulisi saada pysymään Hangossa ja perheitä muuttamaan Hankoon. Säästäminen on ihan ymmärrettävää, mutta toimenpiteet tulee olla oikeanlaiset. On taidettu säästää aikaisemmin väärällä tavalla.

Lapsiperheet tulisi saada pysymään Hangossa ja perheitä muuttamaan Hankoon.

Kaupungin leikkipuistoista pidetään kyllä huolta ja korjataan rikki menneet, mutta siihen se sitten jää. Ne alkavat olemaan aika kuluneet, uutta maalia pintaan niin vanhakin nuortuu oli mainos aikanaan. Se toimisi myös näissä laitteissa, ”kesätyöntekijöille töitä”.  Samallahan se nostaa kaupungin imagoa. Pääsiäispyhinä on ollut todella paljon ihmisiä mm. kirkkopuistossa.

Lapsi aloittaa koulun muutaman vuoden kuluttua niin mietityttää mihin kouluun hän menisi. Eihän kukaan halua, että joku altistuu sisäilmaongelmalle. Pahimmassa tapauksessa hän sairastuu loppuelämäksi. Olen kuullut muutamasta, jotka tosissaan miettivät kaupungin vaihtoa paikkaan missä on terve koulu.

Jori Hedback  

Jaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *