Kun mikään ei riitä ja kaikki on liian kallista

Olen keksinyt tulevaisuusautomaatin.

Olen keksinyt tulevaisuusautomaatin. Se on niin automaattinen, ettei mitään tarvitse tehdä, tulevaisuus vaan tulee ja tulee.

Millaisen tulevaisuuden sinä haluaisit ja viitsitkö yrittää vaikuttaa siihen. Voit vapaasti valita kuinka selität tulevaisuutta itsellesi. Argumentit ajatuksiisi kaivat yleensä omista tai kerrotuista kokemuksista ja joskus jopa siitä, mitä satut opitusta muistamaan. Yleensä pyrit tietenkin valitsemaan mielipiteesi itsenäisesti ja tiedät hyvin että mielipiteestä tekemiseen on usein pitkä matka.

Pelkäämmekö enemmän menetystä kuin menestystä.

  1. Olen kuullut puhuttavan, että Hangon väkiluku vähenee ja pitää varautua siihen, että julkinen palvelutarjonta pitää mitoittaa 7000 asukkaan mukaan. Olen myös kuullut, että muuttoliike poispäin kasvaa. Kritiikkiä kantautuu myös siitä, että vanhukset saavat hyvät rahat myydessään talonsa, mutta eivät saa ostettua itselleen sopivaa kerrostaloasuntoa, vaan joutuvat muuttamaan muualle. Sellainenkin kauhukuva on esitetty, että meille muuttaa eläkeläisiä, joista on ainoastaan menoja.
  2. Hankoon valmistuu lähiaikoina n. 300 uutta asuntoa ja suurin osa niistä on jo myyty. Kaupunki kaavoittaa uusia asuinalueita sitä mukaa, kun tarvetta on. Ei ole löytänyt tilastoa, mutta tiedetään useita lapsiperheitä, jotka ovat muuttaneet tänne. Hankoon muuttavien lapsiperheiden ihastus on ollut turvallinen ympäristö ja lyhyet etäisyydet. Kritiikkiä on tullut päiväkotien ja koulujen terveysturvallisuudesta.

Pelkäämmekö enemmän menetystä kuin menestystä.

Edellä on kaksi vastakohtaista mielipidettä. Ensimmäinen on jarrutusteoria ja toinen on ajatus kasvusta. Jokainen voi valita näistä kahdesta visioista, kumman eteen kannattaa tehdä jotain. Tai onhan kolmaskin vaihtoehto, se tulevaisuusautomaatti, josta kerron ihan tämän jutun alussa, eli älä tee mitään, odota ja ihmettele. Vaalit tulee, valitse kumman puolesta äänestät. Voit toki jättää äänestämättäkin.

Jaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *