Pahanmakuinen kalasoppa

Kalahallin uusi uljas tuleminen oli kaupunginhallituksen vilpitön tavoite


Inspiroituneena vilkkaaseen some keskusteluun haluan Hangon kaupunginhallituksen jäsenenä avata keskustelua muutamalla faktatiedolla.
Kalahallin uusi uljas tuleminen oli kaupunginhallituksen vilpitön tavoite, kun hallille löytyi kiinnostusta polkaista toiminta uudelleen käyntiin. Kaupunki osti konkurssipesältä 10.000 eurolla savustusuunit, päätti, että uusi innokas yrittäjä sneeraa hallia omilla euroillaan tarpeen mukaan ja päätettiin myös, että kaupunki vähentää tuon muutaman kymmenen tuhannen investoinnin vuokrahelpotuksena.
Se siis tuntui kohtuulliselta, onhan kiinteistö kaupungin omaisuutta ja korjaukset jäävät kiinteistöön. Samassa yhteydessä puhuttiin mahdollisten tukirahojen anomisesta, joka edesauttaisi Kalahallin kunnostusta ulkopuolisin varoin. Näin tilanne helpottuisi rahallisesti niin kaupungin kuin yrittäjän osalta.


Uusia työpaikkoja luvattiin 4-5 hengelle. Vuokrasopimus tehtiin ja kaiken piti olla kunnossa.

Uusia työpaikkoja luvattiin 4-5 hengelle. Vuokrasopimus tehtiin ja kaiken piti olla kunnossa. No ei ole ollut ja se on harmi niin meidän päättäjien kuin veronmaksajien kannalta. Nykyään, kun somessa on mahdollisuus perkata kaikki kalat aika hyvin mututiedolla ja kun lisätään osa totuutta niin lopputulema ei olekaan enää maistuva lohisoppa, vaan pikemminkin sekakalojen rääppeistä keitelty kalalle ja pahalle maistuva liemi.
Mikä on Kalajalostushallin tulevaisuus ?
Toiminta ei hallilla ole alkanut, vaikka sopimus kalanjalostuksen käynnistämisestä umpeutui maaliskuun lopussa. Sopimus on kirjattu, että se raukeaa, mikäli toimintaa ei ole aloitettu. No se on tietysti pieni murhe, ainahan sopimus voidaan uusia. Isompi murhe on saada kaikki palikat kuntoon niin, että toiminta olisi mahdollista aloittaa ja kaikki
vääristyneet asiakohdat oikaistua kaikkia osapuolia tyydyttävällä tavalla, rehellisesti ja oikein.

Onko tämä keitos mennyt pilalle liian monen kokin puututtua asiaan?


Herää kuitenkin kysymys, että onko tämä keitos mennyt pilalle liian monen kokin puututtua asiaan, vaiko siinä, että kokkeja on yllättäin ja pyytämättä lisätty. He eivät ole edes tienneet kuuluvansa keittiöhenkilökuntaan, palkanmaksusta nyt puhumattakaan. Mene tiedä, mutta aivan varmaa on, että asiaa hoidetaan ja loppuraportti tästä tullaan kirjoittamaan. On myös hyvä muistaa, että kaupunginvaltuusto on kaupungin ylin päättävä elin.

Lappohjassa 20.4.2021
Aila Pääkkö
kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen

Jaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *