Miksi Hanko?

Sanotaan, että kaikki tiet johtaa Roomaan, mutta minulla  on tapana sanoa, että kaikki tiet johtavat Hankoon.

Hanko on kaupunkimme täällä Suomen etelässä. Sanotaan, että kaikki tiet johtaa Roomaan, mutta minulla  on tapana sanoa, että kaikki tiet johtavat Hankoon. Hanko on tällainen pieni tavallinen kaupunki Suomessa jonka itse koen turvalliseksi, rauhalliseksi, sopivan kokoiseksi kaupungiksi asua. Täällä on hyvin saatavilla  peruspalveluita joita ihmiset tarvitsevat. Enemmän tietysti voisi olla, mutta eiköhän se ole kaikissa kunnissa sama juttu. Jos haluaa mennä luontoon, rannalle, kouluun, töihin, kauppaan tai vaikka ”keskustaan” voi liikkua jalan tai polkupyörällä kun etäisyydet ovat kohtalaiset paikasta toiseen.

tuntuu että voi ”pyytää mitä vain” ja silti joku ostaa.

Asuntojen hinnat Hangossa ovat nousseet viime vuosina todella huimiin hintoihin kun asuntomarkkinat käyvät niin kuumina, tuntuu että voi ”pyytää mitä vain” ja silti joku ostaa. Tämä on todella ongelmallista jo lainan saannin kannalta.

Asuntojen vuokramarkkinoilla on käsittääkseni sama trendi käynnissä. Vuokrat ovat korkeat asunnoissa, ja siten on vaikeaa saada säästettyä rahaa mahdollista pankkilainaa varten jos haluaa ostaa asunnon. Hankoon tarvittaisiin halvempia asuntoja. Mutta miten sen tekisi, niin se onkin sitten jo toinen juttu. Ei kaupunki voi kuitenkaan määrittää kattoa neliöhinnalle.  Jos asuntojen hinnat olisivat matalammat kuin naapurikunnassa niin voi olla, että joku jopa muuttaisi Hankoon työn perässä. Muualta Hankoon töihin tulevia taitaa olla aika paljon Hangossa. Hankoon on kaavoitettu uusia tontteja omakotitaloille ja niihin on rakennettu ihan kivasti.

Uusia kerros- ja rivitaloja on rakenteilla sekä myös suunnitteilla. Niiden hinnat kyllä ovat… No, en tiedä mitä talon rakentaminen maksaa, mutta ovat kyllä minun mielestäni aika korkeat. Onko nuorilla ja iäkkäämmillä varaa ostaa näitä asuntoja?

Hanko on pikkukaupunki mistä muualla asuvat ostavat asunnon ja pitävät sitä vapaa-ajan asuntona. Miten saisimme edes osan muuttamaan asuinkunnaksi Hangon, jotta saisimme väestökehityksen kääntymään plussalle? Kunnallisveroprosentti on mikä on, ja sitä olen miettinyt, miten paljon se oikeasti vaikuttaa ihmisten päätöksiin missä he asuvat vakituisesti. Nyt kun etätyöt on lisääntyneet paljon niin voi olla, että koronan jälkeen kunnallisveroprosentti vaikuttaa enemmän kuin ennen koronaa. Mutta kuitenkin, kaikki uudet asukkaat ovat tervetulleita hankolaisiksi. Alkuvuonna 2021 Hangon väestö kasvoi enemmän kuin väheni, jatkuisipa se niin.

 Jori Hedback

Jaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *