Hangon kaupunginvaltuusto 8.2.2022 – aloitteet

Hangon kaupunginvaltuustossa 8.2.2022 tehdyt aloitteet. Kirjoittaja on Hangon sosialidemokraattien valtuustoryhmän jäsen. Samassa kokouksessa tehdyistä päätöksistä voit lukea artikkelista ”Hangon kaupunginvaltuuston kokous 8.2.2022”.

Jorma Nousiaisen toimenpidealoite – Pykälä 4: Kaupungin kiinteistöjen myynti/ Täktomin koulu

Täktomin koulu päätettiin myydä Oy MediClimb Ltd:lle. Koulusta oli tullut kaksi tarjousta ja Jorma Nousiainen ehdotti Jaana Pulkkisen ja Marko Niemen kannattamana, että toisen tarjouksen tekijälle, Jaakko Rustaniukselle, etsittäisiin vaihtoehtoista kiinteistöä kulttuuriresidenssin toteuttamiseksi. Esimerkkeinä hän luetteli Lappvikskolanin ja Kiviljungbon aulapuolen. Valtuusto päätti hyväksyä toimenpidealoitteen.

Jaakko Rustanius tarjosi koulusta 50 000 euroa ja hänen liikeideansa mukaisesti kouluun olisi perustettu taidekeskus, jossa olisi ollut työhuoneita, residenssi-, tapahtuma- ja majoitustiloja sekä kahvila. Keskuksen pääpainona olisivat olleet kuvataiteet ja kirjallisuus.

Hangon kaupungin hallintosäännön luvun 12 pykälän 100 mukaan tehtyään käsiteltävänä olevassa asiassa päätöksen valtuusto voi hyväksyä käsiteltyyn asiaan liittyvän toimenpidealoitteen. Toimenpidealoite osoitetaan kaupunginhallitukselle. Se ei saa olla ristiriidassa valtuuston päätöksen kanssa eikä saa muuttaa tai laajentaa päätöstä.

Jorma Nousiaisen toimenpidealoite: SKM_C45822020909130 (hanko.fi)

Lappvikskolan ja Ljungbo Hangon karttapalvelussa: https://map.hanko.fi/link/95YXR

Aiheesta lisää: Kaupunginvaltuusto päätti Täktomin koulun myynnistä äänin 24-7 – Etelä-Uusimaa (etela.com)

Mikä ihmeen residenssi? Taiteilijaresidenssi – Wikipedia

Hangon sosialidemokraattien valtuustoryhmän aloite Hangon ja Lohjan välisen
julkisen liikenteen järjestämisestä

Hangon sosialidemokraattien valtuustoryhmä jätti kokouksen lopussa valtuustoaloitteen, jossa ehdotettiin, että Hangon kaupunki selvittäisi
mahdollisuuksia kulkuyhteyksien luomiseksi Hangosta Lohjalle. Selvitys tehtäisiin joko Hanko-Tammisaari yhteyksien luomisesta, jotka olisivat yhteensopivia Tammisaari-Lohja välisen liikenteen aikataulujen kanssa, tai suorien Hanko-Lohja yhteyksien perustamisesta yhteistyössä Raaseporin kaupungin kanssa.

Valtuustoaloitteen tekeminen lähti Pohjolan Liikenteen laajasti uutisoidusta ilmoituksesta lopettaa linja-autovuoronsa Länsi-Uudellamaalla toukokuun lopussa. Valtuustoryhmä katsoi, että Hanko-Lohja välinen liikenne on Lohjan sairaalan ja ammattikoulun takia hankolaisille tärkeä ja Hangon kaupungin tulisi huolehtia, että kaupunkimme asukkaat pääsevät julkisia kulkuvälineitä käyttäen Lohjalle jatkossakin.

Aloitteen allekirjoittaneeseen Hangon sosialidemokraattien valtuustoryhmään kuuluu yhdeksän valtuutettua ja he ovat Aila Pääkkö, Jouko Kavander, Sami Laine, Tom Rönnblad, Jori Hedback, Bernt Förström, Jorma Nousiainen, Jaana Pulkkinen ja Kurt Böckerman.

Hangon sosialidemokraattien valtuustoryhmän valtuustoaloite: SKM_C45822020909180 (hanko.fi)

Pohjolan Liikenteen ilmoitus: Pohjolan Liikenteen toiminta Länsi-Uudellamaalla päättyy 31.5.2022 :: pl.fi

Aiheesta lisää: Pohjolan Liikenne lopettaa linja-autovuoronsa Länsi-Uudellamaalla | Yle Uutiset

Hangon kaupunginvaltuuston kokoonpano: Kaupunginvaltuusto – Hanko

Tämä on juuri alkaneen kaupunginvaltuuston kokouksista yhteenvetoja tekevän blogisarjan sisarosio, jossa käydään läpi valtuustolle jätetyt uudet aloitteet. Jatkossa pidetään lisäksi myös listaa jo jätetyistä aloitteista, joita ei ole vielä käsitelty loppuun. Käytännönsyistä listaa aloitetaan kerryttämään 8.2.2022 alkaen jätetyistä aloitteista.

Ensi kertaan,

Sami Laine

Jaa